11 предупредителни признаци за рак на белия дроб

0
980
rak

Повечето хора могат да се почувстват, че диагнозата рак на белия дроб е смъртна присъда. Е, тази мисъл е разумна, защото ракът на белия дроб е една от водещите причини за смърт от рак при жените и мъжете.

Над 1,3 милиона души умират от рак на белите дробове всяка година. Въпреки това е важно да се разбере, че като всеки друг вид рак, ако се диагностицира достатъчно рано, ракът на белия дроб е лечим в повечето случаи.

В начален етап този рак няма никакви явни признаци и симптоми. Повечето диагнози на рак на белия дроб са направени след ракът е напреднал, което прави лечението доста сложно.

Обърнете внимание на следните предупредителни знаци, някои от които ще ви изненадат. Това ще ви помогне да ги сведете до вниманието на лекаря си всякакви подозрителни симптоми. Ранният скрининг ще помогне в лечението на заболяването.

1Проблеми в настроението

настроение

Изумително но е установена връзка между  тези симптоми и диагноза  рак на белия дроб. А броят на хората, особено на тези с рак на белите дробове ще бъдат диагностицирани с тумор, само след като отидат за помощ при психиатър или психолог. Симптомите на проблеми в настроението могат да включват летаргия, панически мисли, умора, промени на личността, и препускащи мисли. Въпреки че няма логично обяснение е какво ги причинява. Те си отиват и идват без никаква обяснима причина. Да се доведат до знанието на Вашия лекар тези тревожни проблеми в настроението във вас или до някой близък човек.

Back

LEAVE A REPLY